Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Poslanci schválili zloženie mestskej rady i členov komisií v Prešove

Andrea Turčanová, archívna snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

V novom volebnom období budú v rámci MsZ pôsobiť tri poslanecké kluby. Najsilnejším je klub KDH, OĽaNO, Nova a nezávislých poslancov, má 13 členov a jeho predsedníčkou sa stala Zuzana Bednárová.

Prešov 21. novembra (TASR) – Zriadením mestskej rady, komisií pri mestskom zastupiteľstve (MsZ), ako aj výborov v mestských častiach sa v stredu na svojom prvom zasadnutí zaoberali prešovskí mestskí poslanci.

Ako informovala primátorka Prešova Andrea Turčanová, novým viceprimátorom sa stal poslanec Vladimír Feľbaba (KDH, OĽaNO, Nova).

V novom volebnom období budú v rámci MsZ pôsobiť tri poslanecké kluby. Najsilnejším je klub KDH, OĽaNO, Nova a nezávislých poslancov, má 13 členov a jeho predsedníčkou sa stala Zuzana Bednárová. Klub Smeru-SD, Mosta-Híd a nezávislých má deväť členov a na jeho čele je Juraj Hudáč. Klub nezávislých kandidátov, Spolu–občianska demokracia a Šanca má päť členov a jeho predsedom je František Oľha. Štyria poslanci ostali nezaradení, sú nimi Janette Langová, Daniela Mrouahová, Marta Kollárová a Rudolf Dupkala.

Zastupiteľstvo schválilo aj nových členov mestskej rady, zloženie deviatich komisií pri MsZ, a to finančnej, plánovacej a správy mestských organizácií, komisie pre územný plán, výstavbu, dopravu a životné prostredie, pre disponovanie s majetkom mesta, komisie pre podnikateľskú činnosť a strategický rozvoj, komisie školstva a telesnej kultúry, komisie pre kultúru, národnostné menšiny a zahraničné kontakty, komisie sociálnej, pre ochranu verejného poriadku a na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

Zastupiteľstvo odsúhlasilo sedem výborov mestských častí, ktorých prvé zasadnutia by sa mali konať v decembri.

Sobášiacimi na najbližšie štyri roky sa stali Renáta Fedorčíková, Vladimír Feľbaba, Miroslav Benko, Ľudovít Malaga a Slávka Čorejová.

Oprávnením zvolávať a viesť zasadnutia mestského zastupiteľstva v prípade, ak ich nevedie primátorka alebo viceprimátor, zastupiteľstvo poverilo Juraja Hudáča.