Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Známi hudobníci predstavia projekty, ktorým sa venujú vo voľnom čase

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Počas jediného večera Festivalu súčasného umenia zahrajú od úplnej alternatívy a úletov až po štandardné aj neštandardné poňatia pesničiek.

Prešov 29. júla (TASR) – Na nádvorí pred Parkom kultúry a oddychu v Prešove sa vo štvrtok večer (30.7.) predstavia známi muzikanti projektmi, ktorým sa venujú vo svojom voľnom čase a pozývajú do nich hudobníkov z iných kapiel. Počas jediného večera Festivalu súčasného umenia zahrajú od úplnej alternatívy a úletov až po štandardné aj neštandardné poňatia pesničiek. Ťahúňom by podľa Eda Kopčeka, PR manažéra projektu, mali byť kapely The Blessed Beat, Úzka Krajina či Coimp. Program doplnia aj hudobníci z Inside Group a Panáčik.

V projekte Úzka Krajina vystúpi gitarista Ľuboslav Petruška, ktorý na rozdiel od jeho domovskej kapely nie je v tomto projekte autorom, ale prizvaným muzikantom. Hudobníci pesničky nahrali v podstate na prvý pokus a prvý koncert ponúkol tieto skladby v mierne obohatenej verzii. Aj vo štvrtok môžu návštevníci očakávať prekvapivé momenty, ktoré odznejú len raz.

David Kollar je momentálne na európskom turné so svojím projektom The Blessed Beat, v ktorom účinkuje spoločne s talianskymi hudobníkmi. Simone Cavina ukáže svoj talent v hre na bicích a elektronike a Paolo Raineri na trumpete. Čoskoro vydajú album s názvom MiV (Mermaid in Venice), ku ktorému vytvoril obal prešovský výtvarník Peter Kocák. Spoločne vystúpia aj v Prešove.

Na Festivale súčasného umenia nechá svojmu vystúpeniu úplne otvorený priebeh napríklad aj Daniel Špiner, ktorý tu zahrá so svojím open-artovým projektom Coimp.

Vo štvrtok otvorí festival na nádvorí pred prešovským PKO animácia Pink Floyd od výtvarníka Ľuba Gumana, návštevníci si budú môcť pozrieť výstavu kreslených diel Fedora Vica v interiéri PKO a mladí výtvarníci budú maľovať celé podujatie počas jeho trvania. Okrem toho vystúpi množstvo známych umelcov v úplne iných projektoch, na aké sú u nich poslucháči zvyknutí.