Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Nový chodník na prešovskom Sídlisku III odovzdajú v decembri

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Chodník, ktorý tu chýbal, skráti obyvateľom cestu do supermarketu a spojí cyklistický od rieky Torysa s chodníkom na Ulici Matice Slovenskej.

Prešov 12. novembra (TASR) – Na prešovskom Sídlisku III pribudne nový chodník pre peších. Mesto ho postaví z vlastných zdrojov za takmer 15.500 eur. Chodník, ktorý tu chýbal, skráti obyvateľom cestu do supermarketu a spojí cyklistický od rieky Torysa s chodníkom na Ulici Matice Slovenskej. Do užívania by ho mali odovzdať v decembri.

Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, chodník dlhý 202 metrov a široký 1,5 metra postavia zo sivej betónovej dlažby. Bude mať aj varovný pás pre nevidiacich, na ktorý sa použije bodkovaná dlažba červenej farby.

Podľa vyjadrenia hovorkyne je zároveň navrhnutá aj vedľajšia vetva tohto chodníka, ktorá sa odkláňa k areálu detského ihriska, kde teraz vedie iba vychodená cestička. Aj tento bude široký 1,5 metra a dlhý 51 metrov. Postavia ho po skončení hlavného ťahu chodníka a bude tiež z betónovej dlažby. Obe vetvy zaplatí mestská časť z peňazí, ktoré má vyčlenené v rámci rozpočtu na vlastné priority.