Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Primátorkin charitatívny punč pomáhal v Prešove ľuďom v núdzi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Prešovčania prispeli na túto akciu sumou 864,20 eura. Peniaze išli pre Občianske združenie Návrat, Centrum pre obnovu rodiny Dorka a Gréckokatolícku charitu Prešov.

Prešov 8. januára (TASR) – Prešovská primátorka Andrea Turčanová rozdelila získaný finančný príspevok zo svojho predvianočného charitatívneho punču medzi tri organizácie, ktoré sa venujú ľuďom v núdzi. Prešovčania prispeli na túto akciu sumou 864,20 eura. Peniaze išli pre Občianske združenie Návrat, Centrum pre obnovu rodiny Dorka a Gréckokatolícku charitu Prešov. V pondelok o tom informoval tlačový referent mesta Milan Grejták.

"Ďakujem všetkým, ktorí túto myšlienku podporili a vďaka ktorým sa podarilo vyzbierať peknú sumu. Teším sa, že aj takýmto spôsobom môžeme pomôcť ľuďom, ktorí sa ocitli v nepriaznivých životných situáciách," uviedla Turčanová.

Počas piatich dní sa rozdalo 100 litrov primárkinho punču, na ktorý sa použilo 90 litrov vína, desať litrov sirupu, džúsu a ďalších špeciálnych prísad a tiež korenín. Príspevok za dvojdecový nápoj bol dobrovoľný, v priemere ľudia darovali za jeden pohár punču dve eurá. Grejták prezradil, že niektorí prispeli zopár centami, no našli sa darcovia, ktorí venovali aj dvadsať eur.

Pri podávaní punču sa okrem primátorky Turčanovej vystriedali v stánku na námestí aj niektorí mestskí poslanci a pracovníci mestského úradu. Podľa primátorky Prešovčania tak opäť ukázali veľké srdce pomoci a svojimi príspevkami zmiernili ťažké chvíle, ktoré ľudia v núdzi musia prekonávať.