Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Prešovčania budú môcť zapísať deti do materských škôl neskôr

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

V školskom roku 2015/2016 je na prešovských základných školách 7013 žiakov, z toho 880 prvákov. Materské školy tento školský rok navštevuje 2580 detí.

Prešov 19. januára (TASR) – Prešovčania, ktorí zháňajú pre svoje deti škôlku, majú ešte čas. Zápisy detí do materských škôl v zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov budú tohto roku neskôr. Mesto sa prikláňa k termínu na prelome apríla a mája, resp. v máji. Prešovská radnica sa tak prispôsobuje časovej zmene zápisov detí do základných škôl, ktoré sa posúvajú na základe prijatej novely školského zákona na termín od 1. apríla do 30. apríla.

Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová uviedla, že táto novela zákona nestanovuje konkrétny termín zápisu detí do predškolských zariadení, hovorí iba o odporúčaní. O zápise detí do prešovských materských škôl budú informovať konkrétne materské školy. „Prešovská samospráva uvažuje o jarnom termíne, ktorý bude plynule nadväzovať na zápisy do základných škôl,“ uviedla hovorkyňa.

Podľa starých predpisov sa zápisy do základných škôl začínali od 15. januára, na čo nadväzovali zápisy do materských škôl od 15. februára a trvali jeden mesiac.

V školskom roku 2015/2016 je na prešovských základných školách 7013 žiakov, z toho 880 prvákov. Materské školy tento školský rok navštevuje 2580 detí.