Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Prešovská nemocnica vynovila gynekologicko-pôrodnícke oddelenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na prízemí Hlavného pavilónu sú k dispozícii vynovené gynekologické ambulancie – ambulancia materno-fetálnej medicíny,príjmová a konziliárna ambulancia, usg ambulancia a kardiotokografické pracovisko.

Prešov 9. augusta (TASR) - Ambulantné priestory gynekologicko–pôrodníckeho oddelenia I. Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove prešli rozsiahlou rekonštrukciou. Na prízemí Hlavného pavilónu sú pre budúce mamičky k dispozícii vynovené gynekologické ambulancie – ambulancia materno-fetálnej medicíny, príjmová a konziliárna ambulancia, usg ambulancia, ako aj kardiotokografické pracovisko. TASR informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Rekonštrukciou boli tiež vybudované komfortné kabínky pre pacientky, priestranná čakáreň a vynovené sociálne zariadenia. Sesterský sektor tvorí recepcia, miestnosti na odbery a kartotéku. Celkovú atmosféru dotvárajú podľa hovorkyne aj farby interiéru a fotografie na stenách.

"Tehotenstvo je v živote ženy, ale i celej rodiny nesmierne dôležité. Toto obdobie sprevádzajú obavy z neznámeho. Správny vývoj plodu je sledovaný pomocou špecializovanej diagnostiky a rôznych druhov vyšetrení, a preto sme radi, že ich môžeme našim pacientkam ponúkať v zrekonštruovaných priestoroch, ktoré zvýšia komfort a kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti," uviedla primárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia I. FNsP J. A. Reimana v Prešove Marianna Horánska.

Súčasťou stavebných prác bola okrem architektonicko-stavebného riešenia kompletná výmena starej elektroinštalácie. "Zároveň sme uskutočnili opravy vodovodných a kanalizačných rozvodov s výmenou zariaďovacích predmetov a osadili sme antistatické podlahy. Steny čakárne sme vyzdobili motívmi mamičiek a bábätiek, čím dúfam budúcim mamičkám spríjemníme návštevu nášho zdravotníckeho zariadenia," doplnil technický námestník nemocnice Marián Strýček.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie I. FNsP J. A. Reimana v Prešove je situované v Hlavnom pavilóne, čo je najstaršia budova tohto zdravotníckeho zariadenia, ktorá slúži pacientom už od roku 1935. Práve preto si podľa Cenkovej vyžaduje množstvo investícií. Prešovská nemocnica je treťou najväčšou slovenskou nemocnicou, jej súčasťou sú dve gynekologicko-pôrodnícke oddelenia. Na oboch oddeleniach príde ročne na svet približne 2500 detí.