Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prešovská univerzita privíta festival UNIPO FEST

Majáles. Ilustračná snímka. Foto: Martin Baumann

Organizátori očakávajú okolo 6000 návštevníkov.

Prešov 24. apríla (TASR) – Jeden z najväčších hudobných open – air festivalov v Prešove UNIPO FEST 2018 privíta návštevníkov v stredu 25. apríla v areáli Prešovskej univerzity (PU), program začína o 14.00 h. Organizátori očakávajú okolo 6000 návštevníkov.

Hovorkyňa PU Anna Polačková informovala, že univerzitný festival je podujatím, ktorého zámerom je vytvoriť tradíciu študentského majálesu. Doteraz má za sebou šesť úspešných ročníkov. Do siedmeho ide s bohatým programom, v ktorom prichystali aj novinky.

„Medzi headlinermi nebude chýbať silná trojica s miláčikmi domáceho publika – kapelami Heľenine oči, Inekafe a Kontrafakt. Priestor predstaviť svoju hudbu dostanú aj menšie lokálne skupiny ako bardejovská kapela Niečo navyše, Fictive Marry z Košíc, ale tiež slovenský interpret pôvodom z Ruska, ktorý vystupuje pod názvom Gleb," povedal Adrián Kuba z oddelenia marketingu PU. Hudobnú časť festivalu obohatia sprievodné akcie zamerané na zábavu.

„Veľkou a veríme, že pozitívnou zmenou, bude nový pivný partner festivalu," doplnil Kuba. Účastníci festivalu sa môžu tešiť aj na silovú work-out súťaž v zhyboch, kľukoch na bradlách a drepoch na jednej nohe, ktorú organizujú študenti Fakulty športu PU. Držitelia preukazov ZŤP a ZŤPS majú vstup zadarmo. Hlavným organizátorom festivalu je agentúra Dream production v spolupráci s Prešovskou univerzitou.