Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila rodičov za priestupky a trestné činy detí

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinení rodičia boli niekoľkokrát upozornení zo strany úradu práce, sociálnych vecí a rodiny na správanie sa svojich detí.

Stará Ľubovňa 18. marca (TASR) - Vyšetrovateľ Policajného zboru zo Starej Ľubovne vzniesol v pondelok (17.3.) obvinenie pre prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže voči 37-ročnému mužovi a jeho 40-ročnej manželke, obaja z mestskej časti v Starej Ľubovni Podsadek. Informoval o tom krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.

"Obvinení ako zákonní rodičia troch chlapcov vo veku 20, 15 a 14 rokov, ktorí s nimi žijú v spoločnej domácnosti, im od júna 2009 do novembra 2013 nevenovali dostatočnú starostlivosť vo výchove a umožňovali im dopúšťať sa priestupkov a trestných činov," objasnil hovorca. Najstarší z chlapcov sa takéhoto konania dopustil v siedmich prípadoch, mladší v ôsmich prípadoch a najmladší v piatich prípadoch.

Obvinení rodičia boli niekoľkokrát upozornení zo strany úradu práce, sociálnych vecí a rodiny na správanie sa svojich detí, a to tak pri osobnom kontakte na úrade, ako aj počas návštev v rodine. "Aj napriek týmto skutočnostiam zo strany obvinených nedošlo k náprave. Obvinení sú stíhaní na slobode," uzavrel Džobanik.