Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Policajti v Snine zachránili ležiaceho muža, mesto ich ocenilo

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Kristína Mayerová

Incident sa odohral počas bežnej hliadkovej služby, keď obaja príslušníci narazili na muža ležiaceho na zemi bez známok života, s krvácajúcou tvárou a s ťažkosťami s dýchaním.

Snina 27. februára (TASR) - Na Mestskom úrade v Snine ocenili za záchranu života príslušníkov mestskej polície (MsP) Martinu Petríkovú a Igora Cucka. Primátor mesta spolu s náčelníkom mestskej polície im vyjadrili uznanie za vzornú službu a mimoriadnu aktivitu. O udalosti informovala Michaela Šalachová z mestského úradu na webovej stránke mesta.

Incident sa odohral počas bežnej hliadkovej služby, keď obaja príslušníci narazili na muža ležiaceho na zemi bez známok života, s krvácajúcou tvárou a s ťažkosťami s dýchaním. Petríková a Cucko okamžite zasiahli, poskytli mu prvú pomoc, umiestnili ho do stabilizovanej polohy a zabezpečili, aby mužovo dýchanie nebolo obmedzené.

"Následne bolo od lekára RZP zistené, že v prípade neposkytnutia prvej pomoci danej osobe hliadkou MsP Snina, respektíve v prípade neskoršieho poskytnutia prvej pomoci by došlo k úmrtiu osoby udusením vlastnou krvou," spresnila okolnosti ich zásahu Šalachová.