Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Svidník, Prešov a Sabinov pripravili deťom na prázdniny kopu aktivít

Ilustračné foto Foto: TASR

Aktivity pre deti sú počas jarných prázdnin pripravené aj v iných mestách v Prešovskom kraji. V Bardejove chystá CVČ prázdninovú vybíjanú či zumbu, v stredu sa môžu deti naučiť strieľať z luku.

Prešov/Svidník/Sabinov 22. februára (TASR) – Na východe Slovenska sa v pondelok (23.2.) začínajú týždenné jarné prázdniny. Niektoré mestá a centrá voľného času preto pre deti pripravili množstvo aktivít.

Centrum voľného času vo Svidníku pripravilo pre deti od šesť do 10 rokov denný tábor plný zaujímavého programu a aktivít. Ako pre TASR povedal riaditeľ CVČ Jaroslav Ivančo, cieľom tábora je ukázať deťom zmysluplné trávenie voľného času a aj v čase voľna im ponúknuť priestor na komunikáciu a socializáciu sa do skupiny rovesníkov. Deti by mali od pondelka (23.2.) do štvrtka (26.2.) tráviť dopoludnia v priestoroch Základnej školy Komenského vo Svidníku, kde bude tábor prebiehať.

V prvý deň sú pre deti pripravené spoločenské i počítačové hry. Utorok sa bude niesť v znamení varenia a práce s cestom. Deti sa naučia pripravovať najmä obľúbené jedlá pre najmenších, ako sú palacinky či pirohy a iné sladké dobroty. V stredu budú deti zasvätené do čara remesiel a umenia. Počas tvorivých dielní sa oboznámia nielen s tradičnými remeslami, ale precvičia si aj jemnú motoriku. Vo štvrtok si v telocvični vyskúšajú nielen klasické športy, ale aj netradičnú hodinu telesnej výchovy.

Aj v Prešove pripravilo ABC centrum voľného času denný prímestský tábor pre žiakov prvého až deviateho ročníka. Tu sa však o deti postarajú pedagogickí pracovníci od 07.00 do 16.30 h. Program je zameraný na športovú a turistickú činnosť, návštevu Ekoparku, prácu s výpočtovou technikou, tvorivé dielne, rôzne hry a súťaže.

Aktivity pre deti sú počas jarných prázdnin pripravené aj v iných mestách v Prešovskom kraji. V Bardejove pripravilo CVČ aktivity ako prázdninová vybíjaná či zumba, v stredu sa môžu deti naučiť strieľať z luku. V Sabinove sa okrem rôznych aktivít v CVČ môžu prísť aj korčuľovať na zimný štadión, kde bude počas pracovných dní prázdnin voľné korčuľovanie pre verejnosť v čase od 12.30 do 16.30 h.