Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Cyklistické podujatie Okolo Domaše je dnes najväčším na Slovensku

Cyklistické podujatie na Domaši Foto: Tomáš Doboš

Cyklistická trať dlhá 37 kilometrov kopíruje brehy Domaše.

Kvakovce 9. júla (TASR) – Rodinné cyklistické podujatie Okolo Domaše je dnes najväčším na Slovensku. Históriu začalo písať pred desiatimi rokmi. "Z prvej necelej stovky sa nám podarilo rozrásť na najväčšie cyklistické podujatie na Slovensku. Myslím si, že máme byť na čo hrdí na Domaši," uviedol pre TASR jeden z organizátorov Martin Palenčík. Podľa jeho slov je to pravdepodobne tou pohodou a atmosférou, keďže sa nikdy neradili medzi súťažné podujatia. "I keď časom sme súťažné kategórie zaradili, ale vždy to bolo o tom stretnúť sa s priateľmi v príjemnom prostredí," dodal.

Cyklistická trať dlhá 37 kilometrov kopíruje brehy Domaše. Palenčík tvrdí, že kto sem chodí pravidelne, stratiť by sa nemal. Trasu považovali organizátori za nenáročnú, ale v tomto roku, vzhľadom na prevýšenia a možné prekážky, ju označili za stredne ťažkú. „Niekde je to rovinka, niekde to treba trošku potlačiť,“ dodal s úsmevom.

Na podujatí sa každoročne zúčastňujú aj zahraniční turisti. "Dnešný počet cyklistov na trati určite atakuje číslo 1300," uviedol organizátor s tým, že počas tých rokov sa stretli s rôznymi typmi ľudí, ale nikdy nemuseli riešiť nejaké vážnejšie problémy na trati. "Musím vyjadriť pochvalu našim účastníkom, že celé preteky sa nesú v rodinnom, priateľskom duchu," dodal.

Cyklistické podujatie Okolo Domaše sa v tomto roku uskutočnilo po deviaty raz. Jeho hlavným organizátorom je občianske združenie Bike Team Vranov nad Topľou a obec Kvakovce.