Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

Sninskú samosprávu povedie opätovne Štefan Milovčík

Erb mesta Snina Foto: Heraldický register

Volebná účasť v Snine dosiahla v sobotu 42,88 percenta.

Snina 16. novembra (TASR) - Sninskú samosprávu povedie naďalej súčasný primátor Štefan Milovčík (nezávislý). Zo sobotňajších (15.11.) komunálnych volieb vzišiel ako víťaz, keď podľa predbežných výsledkov získal celkovo 2956 platných hlasov.

O post primátora Sniny sa uchádzal aj Jozef Savka (nezávislý), ktorý skončil s 1901 hlasmi na druhom mieste. Tretiu priečku obsadil kandidát Michal Vohar (Smer-SD, SNS), keď získal 1864 platných hlasov voličov. Rebríček neúspešných kandidátov uzatvára Jozef Karľa (nezávislý) s takmer 270 hlasmi.

"Najskôr sa chcem poďakovať všetkým voličom, ktorí mi odovzdali hlas a svojím rozhodnutím mi vyjadrili dôveru. Budem sa snažiť, aby som ich nesklamal. Výsledok volieb ma veľmi milo prekvapil a ešte viac zaviazal k práci pre toto mesto," poznamenal Milovčík.

Počas nadchádzajúceho funkčného obdobia sa chce naďalej podieľať na rozvoji Sniny. "Verím, že spolu so zamestnancami úradu a poslaneckým zborom sa nám podarí získať čo najviac finančných prostriedkov z fondov EÚ, predovšetkým na nové projekty, ktoré by pomohli nášmu mestu a zlepšili kvalitu života jeho obyvateľov."

V tejto súvislosti by podľa vlastných slov uvítal úpravu zákona o verejnom obstarávaní. "Síce sa priamo netýka len samosprávy, ale často nám komplikuje prácu, pretože súvisí s projektovými aktivitami v programovom období rokov 2014 - 2020," ozrejmil Milovčík.

Volebná účasť v Snine dosiahla v sobotu 42,88 percenta. Do 18-členného mestského zastupiteľstva sa prebojovali kandidáti za stranu Smer-SD (2), SNS (3), Sieť (1), KDH (5) a Sninčania, ktorí sa uchádzali o hlasy voličov ako nezávislí kandidáti (7).