Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Šoféra z havarovaného autobusu prebúdzajú z umelého spánku

Na zjazde z diaľnice D1 pri Spišskom Štvrtku 31. januára 2015 v skorých ranných hodinách havaroval český linkový autobus. Foto: TASR/HaZZ

Šofér z autobusu, ktorý mal nehodu v sobotu na diaľničnom zjazde pri Spišskom Štvrtku, je stále vo vážnom stave, no lekári ho už začali prebúdzať z umelého spánku.

Prešov 5. februára (TASR) – Šofér z autobusu, ktorý mal nehodu v sobotu (31.1.) na diaľničnom zjazde pri Spišskom Štvrtku, je stále vo vážnom stave, no lekári ho už začali prebúdzať z umelého spánku.



Ako pre TASR povedala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková, proces prebúdzania muža z umelého spánku momentálne prebieha, no jeho stav je i napriek tomu naďalej vážny. Stále leží na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny FNsP v Prešove, kde bol prevezený z popradskej nemocnice po operácii. Operovali ho aj v Prešove.

Český linkový autobus v sobotu krátko po 4.00 h ráno havaroval na výjazde z diaľnice D1 pri Jánovciach (okr. Poprad), keď počas snehovej kalamity zišiel z cesty a narazil do stĺpa. Autobus na pravidelnej linke Praha - Užhorod viezol 42 pasažierov. Nehodu neprežili dve cestujúce - Češka a Ukrajinka. Záchranná zdravotná služba na mieste ošetrila a rozviezla do nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi 31 zranených ľudí.