Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Spišský hrad bude v novembri aj počas sviatkov otvorený

Na snímke severovýchodný pohľad na Spišský hrad v Spišskom Podhradí Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dáša Uharčeková Pavúková zo Slovenského národného múzea - Spišského múzea v Levoči informovala, že otváracie hodiny Spišského hradu sa však budú odvíjať aj od poveternostných podmienok.

Levoča 27. októbra (TASR) – Spišský hrad bude otvorený pre návštevníkov aj v novembri, a to od 10. do 16. hodiny s posledným vstupom o 15. hodine. Dáša Uharčeková Pavúková zo Slovenského národného múzea - Spišského múzea v Levoči informovala, že otváracie hodiny Spišského hradu sa však budú odvíjať aj od poveternostných podmienok. "Momentálne je prístupný celý hrad aj s múzejnými expozíciami," uviedla.

Múzeum sprístupní návštevníkom hrad i svoje expozície v Levoči aj počas novembrových sviatočných dní. Historická radnica, Dom Majstra Pavla a výstavné siene na Nám. Majstra Pavla v Levoči budú otvorené 1. novembra od 9. do 17. hodiny, rovnako tak aj 17. novembra. Spišský hrad bude 1. aj 17. novembra otvorený pre návštevníkov od 10. do 16. hodiny s posledným vstupom o 15. hodine.

"Vstup do areálu hradu je podmienený dodržiavaním návštevného poriadku. Pohyb po chodníkoch a sprístupnených miestach bude riadený pokynmi pracovníkov múzea a podľa konkrétnej poveternostnej situácie. V prípade zhoršených poveternostných podmienok môže byť pohyb na hrade obmedzený alebo areál hradu na nevyhnutný čas uzatvorený," uzavrela Uharčeková Pavúková.