Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Spolupatričnosť môžu Prešovčania prejaviť Parížu v kondolenčnej knihe

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Na prešovskej radnici bude počas týchto dní umiestnená aj kondolenčná kniha.

Prešov 16. novembra (TASR) – Primátorka Prešova Andrea Turčanová a zamestnanci mestského úradu dnes na pravé poludnie minútou ticha vyjadrili súdržnosť a solidaritu s ľudom Francúzska v súvislosti s tragickými udalosťami v Paríži. Piatkový akt terorizmu primátorka vníma ako odsúdeniahodný čin proti ľudskosti, slobode a demokracii. Na radnici bude počas týchto dní umiestnená aj kondolenčná kniha. Informoval o tom Milan Grejták z tlačového oddelenia.

"To, čo sa v piatok vo francúzskom hlavnom meste stalo, je útokom na ľudskosť, slobodu a demokraciu. Nemôžeme zostať ľahostajní len preto, že sa takéto niečo deje ďaleko od nás. Odsudzujem násilie a teror páchané na akejkoľvek ľudskej bytosti, v akejkoľvek podobe a v záujme akéhokoľvek cieľa. O to viac, ak jeho výsledkom sú zmarené nevinné ľudské životy," zdôraznila Turčanová v súvislosti s najväčším teroristickým útokom vo Francúzsku. Pozostalým obetí vyjadruje hlbokú a úprimnú sústrasť, podporu, solidaritu a spolupatričnosť. Primátorka smutné udalosti v Paríži vníma o to citlivejšie, že mesto Prešov má k hlavnému mestu Francúzska veľmi blízko. Jedným z jeho partnerských miest je totiž La Courneuve, jedna z mestských častí Paríža, ktorá sa nachádza severne od jeho centra.

Vyjadriť sústrasť či spolupatričnosť pozostalým a príbuzným obetí môžu aj Prešovčania v kondolenčnej knihe, ktorá bude do piatku 20. novembra umiestnená v budove Mestského úradu v Prešove na Hlavnej ulici číslo 73.