Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Muž napadol predavačku preto, že nepredávala ovocnú zmrzlinu

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Predavačke prišla na pomoc aj druhá žena, neskôr sa obidve zamkli v stánku.

Prešov 14. júna (TASR) – Ešte počas stredajšieho (11.6.) dopoludnia napadol 66-ročný Prešovčan na Sídlisku III v Prešove predavačky zmrzliny. Vyšetrovateľ už voči tomuto mužovi vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže.

"Obvinený prišiel k stánku so zmrzlinou na prešovskom Sídlisku III. S 22-ročnou predavačkou, ktorá stála pred stánkom, sa začal rozprávať o zmrzline, pričom prejavil záujem o ovocnú. Keď mu povedala, že ovocné zmrzliny nemajú a uviedla, aké majú, začal jej a ďalšej 19-ročnej predavačke vo vnútri stánku vulgárne nadávať a vyhrážať sa zabitím,“ informoval dnes hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Dodal, že muž predavačku vonku chytil za ruku a sotil do nej. Keď sa žena ohradila, opäť sa jej vyhrážal, dokonca aj znásilnením. Pri jej pokuse dostať sa do vnútra stánku jej chytil kabelku a snažil sa ju vytrhnúť, pričom je začal udierať do ramena. Predavačke sa však podarilo z kabelky voľnou rukou vybrať mobilný telefón a privolať políciu. Počas zápasu k nim pristúpila okoloidúca pani, vytrhla mužovi kabelku z ruky a vrátila predavačke, ktorá utiekla k svojej kolegyni do stánku, kde sa obe zamkli.

Obvinený si následne sadol pred vchod susednej predajne a odtiaľ vykrikoval na obe predavačky a vyhrážal sa im zabitím. Privolaní policajti muža zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Po vznesení obvinenia bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.