Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Na lúke v blízkosti obce Stráne pod Tatrami vypukol požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Horieť zrejme začala suchá tráva, oheň zasiahol aj lesný porast, ktorý sa nachádza na území v našej správe, uvádza Správa TANAP-u.

Stráne pod Tatrami 20. marca (TASR) - Na lúke v blízkosti obce Stráne pod Tatrami, okres Kežmarok, vypukol v stredu požiar. Informovala o tom Správa Tatranského národného parku (TANAP) na sociálnej sieti s tým, že ochranári sa snažia zvyšky ohňa zlikvidovať spoločne s hasičmi. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove pre TASR potvrdil, že požiar v blízkosti rómskej osady sa podarilo lokalizovať.

"Horieť zrejme začala suchá tráva, oheň zasiahol aj lesný porast, ktorý sa nachádza na území v našej správe," uvádza Správa TANAP-u a v tejto súvislosti opäť apeluje na ľudí, aby nepoužívali otvorený oheň a neodhadzovali ohorky z cigariet počas prechádzok v prírode.

"Na mieste zasahujú štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru s troma kusmi techniky," dodal operačný dôstojník s tým, že oheň zachvátil plochu približne 300 krát 100 metrov.