Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Súčasťou Veľtrhu ABC stavebníctva - Záhrada je i poradenstvo

25. ročník výstavy ABC stavebníctva – záhrada sa koná v dňoch 29. – 31. marca 2017 v prešovskej mestskej hale – Tatran Handball Arene. Brány výstaviska budú otvorené denne od 10.00 do 18.00 h. Vstup je voľný. V Prešove 29. marca 2017. Foto: TASR – Milan Kapusta

U vystavovateľov možno nájsť takmer všetko, čo je v súčasnosti na trhu. V stánku SEIA sa návštevníci dozvedia napríklad aj o dotáciách na skvalitnenie bývania.

Prešov 3. apríla (TASR) – Veľtrh ABC stavebníctva – Záhrada v Prešove ponúkne aj tento rok množstvo noviniek, tovaru a materiálov, ale aj podnety na zlepšenie bývania a bezplatné poradenstvo. Jeho 27. ročník sa začne vo štvrtok o 10. h v prešovskej Tatran Handball Aréne a potrvá do piatka 5. apríla. TASR informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Novotná.  

U vystavovateľov možno podľa Novotnej nájsť takmer všetko, čo je v súčasnosti na trhu. V stánku Slovenskej energetickej a informačnej agentúry sa návštevníci dozvedia napríklad aj o dotáciách na skvalitnenie bývania.

"Začínajúcu jar privítajú expozície záhradníkov s kvetmi, stromčekmi, náradím, sadbovými zemiakmi či záhradným nábytkom. Skúsení odborníci zo záhradkárskeho zväzu poradia s pestovaním ovocných a okrasných stromčekov či zeleniny. Pred Veľkou nocou návštevníkov určite potešia aj ukážky aranžovania veľkonočnej výzdoby a kvetov," priblížila Novotná.

Pred Tatran Handball Arénou budú už tradične ponúkať aj rôzny doplnkový tovar a chýbať nebude ani občerstvenie. Novinkou najmä pre deti bude výstava modelov kamiónov aj s ukážkami jazdenia.

V Prešove sa počas veľtrhu po prvý raz predstavia aj minitanky, ktoré si pred halou návštevníci budú môcť nielen pozrieť, ale aj na nich aj jazdiť.

Záver veľtrhu bude patriť študentom a pedagógom zo Súkromnej strednej odbornej školy hotelierstva a gastronómie Mladosť v Prešove, ktorí v piatok 5. apríla od 14. h všetkých ponúknu tradičným 20-metrovým šarišským závinom s makom a kakaom, ktorý bude ukrývať 20 rôznych výhier.