Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Sánkovanie z Hrebienka spúšťajú vďaka nádielke snehu skôr ako vlani

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Keďže trať je osvetlená, turisti si budú môcť užiť aj večernú sánkovačku, a to každý utorok, piatok a sobotu od 19. do 21. hodiny.

Vysoké Tatry 8. decembra (TASR) – Na Štrbskom Plese sa už týždeň lyžuje, v sobotu (9.12.) spúšťajú lyžovačku i v Lomnickom sedle nad Tatranskou Lomnicou, aj v stredisku Ždiar – Strednica, kde budú k dispozícii štyri zjazdovky. Okrem lyžovačky si však môžu návštevníci Vysokých Tatier od piatka užiť aj sánkovačku.

„Spúšťame sánkovanie z Hrebienka do Starého Smokovca, návštevníci, ktorí nelyžujú, majú k dispozícii 2,5 kilometra dlhú sánkarskú trať. V prevádzke bude každý deň od 8.30 do 16. hodiny,“ uviedla Zuzana Fabianová z Tatry mountain resorts. Keďže trať je osvetlená, turisti si budú môcť užiť aj večernú sánkovačku, a to každý utorok, piatok a sobotu od 19. do 21. hodiny.

„Minulý rok sme dráhu otvárali až v období medzi sviatkami, tento rok sa vďaka nádielke prírodného snehu, na ktorý je trasa z Hrebienka odkázaná, podarilo sprevádzkovať o niekoľko týždňov skôr. Veríme, že sneh vydrží čo najdlhšie,“ dodala Fabianová. Na Hrebienok sa môžu turisti vyviezť pozemnou lanovkou alebo pešo. V údolnej stanici lanovky je k dispozícii aj požičovňa sánok.