Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Prešovský kraj

Leto v Poprade prinieslo zvýšený záujem o sprievodcovské služby

Na archívnej snímke Námestie svätého Egídia v Poprade, ilustračná snímka. Foto: TASR

Turisti mali k dispozícii okrem hlavnej prevádzky MIK v centre mesta aj dva infopointy, a to na popradskej železničnej stanici a v priestoroch Podtatranského múzea v mestskej časti Spišská Sobota.

Poprad 28. septembra (TASR) - V letných mesiacoch júl a august obslúžili pracovníci Mestskej informačnej kancelárie (MIK) v Poprade spolu 10.533 klientov, čo je porovnateľný počet s rovnakým obdobím v roku 2016.

Turisti a návštevníci mesta mali k dispozícii okrem hlavnej prevádzky MIK v centre mesta aj dva infopointy, a to na popradskej železničnej stanici a v priestoroch Podtatranského múzea v mestskej časti Spišská Sobota. Tretinu návštevníkov počas leta tvorili Slováci, zvyšok boli zahraniční návštevníci, medzi ktorými dominovali Česi, Poliaci a nemecky hovoriaci turisti. "Medzi pravidelných hostí sa zaradili izraelskí turisti. Zaznamenali sme tiež nárast turistov z krajín Beneluxu, ktorí navštívili našu krajinu vôbec po prvý raz a boli veľmi spokojní. MIK Poprad aj v tomto roku privítala exotických návštevníkov, napríklad z Francúzskej Guyany, Mexika, Argentíny, Islandu, Surinamu, Madagaskaru či Konga," uviedla riaditeľka MIK Lucia Pitoňáková.

Zaznamenaný bol aj zvýšený záujem o sprievodcovské služby. Pozitívne ohlasy od turistov i domácich zaznamenala MIK na novinky tejto sezóny, išlo predovšetkým o bedeker mesta Poprad, zľavové kupóny, turistickú mapu Kvetnice či digitálny panel so špeciálnou aplikáciou v zákazníckom centre na popradskej železničnej stanici.