Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Zomrel dlhoročný herec DJZ v Prešove Štefan Senko

Na snímke dospelákov v hlavných rolách hrajú vľavo Kveta Stražanová ako Katarína - kuchárka a Štefan Senko v úlohe predsedu družstva. Foto: TASR/Milan Kapusta

Posledná rozlúčka by sa mala uskutočniť vo štvrtok (26.2.) o 11.00 h v prešovskom Dome smútku.

Prešov 23. februára (TASR) – V nedeľu 22. februára zomrel vo veku 78 rokov dlhoročný herec a člen spevohry Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove Štefan Senko. TASR informoval riaditeľ DJZ Ján Hanzo. Posledná rozlúčka by sa mala uskutočniť vo štvrtok (26.2.) o 11.00 h v prešovskom Dome smútku.

Štefan Senko nastúpil do DJZ v roku 1959 a podľa Hanza presahoval rámec spevohry, pretože bol komikom v pravom zmysle slova. Sám si ho pamätá z rôznych estrád a zábavných programov, no zapôsobil na neho aj v jednej z posledných rolí v muzikáli Starci na chmeli, kde hosťoval v čase, keď Hanzo nastupoval do divadla.

Zo Senkových postáv sú najznámejšie Charlie Chaplin v predstavení Charlie na súde, Alfred Doolittle v My Fair Lady, Boni v Čardášovej princeznej, teta z Brazílie v predstavení Charlieho teta alebo Stará komédia. Na dôchodku sa Štefan Senko venoval písaniu príhod a poviedok.