Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

V Svidníku modernizujú hasičskú stanicu za viac ako 1,08 milióna eur

Erb mesta Svidník Foto: Heraldický register

Budova prejde kompletným zateplením a povrchovými úpravami fasády. Garáže budú vybavené vzduchotechnickým zariadením s odvodom výfukových plynov nad strešný plášť.

Svidník 15. júna (TASR) – Na hasičskej stanici vo Svidníku prebieha rozsiahla rekonštrukcia a modernizácia. Dokonca by tu mala vzniknúť aj nadstavba. Stavebné práce za viac ako 1,08 milióna eur vrátane DPH začali ešte v apríli a dokončené by mali byť na konci septembra.

Ako informoval vedúci operatívno-technického oddelenia Hasičského a záchranného zboru v Prešove Peter Kovalík, rekonštrukcia je navrhnutá za účelom zvýšenia kvalitatívnej technickej úrovne stanice a odstránenia porúch a deformácií existujúcich stavebných, technických a technologických konštrukcií.

Nad administratívnou budovou a garážami by mala pribudnúť nadstavba podkrovia so sedlovou strechou. V rámci projektu sa tiež realizuje výmena okien, dverí a garážových vrát, vnútorné dispozičné a povrchové úpravy stien a priečok. Umiestňujú sa tu aj nové podlahy, obklady, nátery, maľby. Budova prejde kompletným zateplením a povrchovými úpravami fasády. Garáže budú vybavené vzduchotechnickým zariadením s odvodom výfukových plynov nad strešný plášť.

V projekte je navrhnutý aj záložný naftový zdroj elektrickej energie. Urobia sa nové tepelné a zvukové izolácie podlahových konštrukcií nad garážovým priestorom, a tiež stropných konštrukcií podkrovia. Vybuduje sa umyváreň hasičskej techniky, navrhnutá je aj úprava spevnených plôch novým asfaltobetónovým krytom. Prebehnúť by mala podľa Kovalíka aj rekonštrukcia kanalizácie vrátane osadenia dvoch odlučovačov ropných látok, ako aj rekonštrukcia elektrickej prípojky za účelom napojenia na miestnu distribučnú sieť.