Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove postavia osem krytých parkovacích zariadení pre bicykle

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Cieľom projektu je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity cyklistickej dopravy v meste prostredníctvom vybudovania doplnkovej cyklistickej infraštruktúry.

Prešov 1. februára (TASR) – Prešovská radnica uspela so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok na projekt Kryté parkovacie zariadenia pre bicykle v meste Prešov. Z dotácie prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu prefinancuje osem zastrešených boxov na bicykle.

Ako informoval tlačový referent mesta Milan Grejták, cieľom projektu je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity cyklistickej dopravy v meste prostredníctvom vybudovania doplnkovej cyklistickej infraštruktúry.

„Mesto Prešov má podporený ďalší projekt – zo získanej dotácie v objeme takmer 312.400 eur vybuduje kryté parkovacie zariadenia pre bicykle. Celkovo sa v Prešove vybuduje osem takýchto zariadení, ktoré pribudnú vo viacerých mestských častiach. Ide o drobné stavby s plochou necelých 25 štvorcových metrov a 'obostavaným' priestorom vyše 75 štvorcových metrov. V každom z takýchto zariadení bude môcť parkovať 16 – 28 bicyklov,“ uviedol Grejták.

Zariadenia na bicykle budú umiestňované tak, aby boli dostupné priamo z cyklistických komunikácií. Mesto vybralo lokality pri autobusovej a železničnej stanici na Košickej ulici, parkovisko na Slovenskej ulici, areál Prešovskej univerzity, priestor na uliciach Arm. gen. Svobodu, Exnárovej, Mukačevskej a Bajkalskej.