Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove pribudne 20 nových prístreškov na zastávkach MHD

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prvý z nich na ulici Fintickej tento týždeň už odovzdali do užívania.

Prešov 4. decembra (TASR) – Na zastávkach mestskej hromadnej dopravy (MHD) na území mesta Prešov pribudne v krátkom čase 20 nových prístreškov. Prvý z nich na ulici Fintickej tento týždeň už odovzdali do užívania. Postavili ho s nákladmi 6370 eur s DPH. Ide o investíciu z priorít, ktoré si určili prešovskí poslanci tejto mestskej časti na rok 2015 a na ktoré dostali balík peňazí z mestského rozpočtu.

Ako informoval referent tlačového oddelenia Mestského úradu Prešov Milan Grejták, zvláštnosťou prístrešku na zastávke Nova je jeho priechodnosť. Architekti sa pri jeho navrhovaní museli vysporiadať so skutočnosťou, že zastávka MHD je pri pomerne úzkom chodníku, za ktorým je hneď plot rodinného domu. Vznikol tak zvláštny prístrešok, ktorý chráni cestujúcich, ale zároveň neobmedzuje ľudí prechádzajúcich chodníkom. Ide o prestrešenie zastávky, ktorá je z oboch bokov priechodná. Pri plote je umiestnená lavička.

Napriek obmedzeným možnostiam majú obyvatelia Fintickej ulice čakanie na autobus komfortnejšie. Atypický prístrešok chráni cestujúcich pred dažďom.

Ďalšie prístrešky na zastávkach MHD budú stavať priebežne. Ide hlavne o nové ulice, kde zastávky pribudli iba nedávno.