Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove uzavreli cyklistický chodník na Rusínskej ulici

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prístup k zastávke MHD Hobby park ostal zachovaný, zábrana znemožňujúca vstup na uzatvorený cyklistický chodník a chodník pre peších bude osadená až za zastávkou MHD.

Prešov 4. marca (TASR) - Z dôvodu plánovej rekonštrukcie mosta na ulici Lesík delostrelcov je od pondelka čiastočne uzatvorený cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici v Prešove. Chodci a cyklisti sú presmerovaní na protismerný chodník. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Cyklistický chodník a chodník pre peších je uzatvorený v smere jazdy od sídliska Sekčov do centra mesta, v úseku od križovatky Rusínska - Hobby park po križovatku ulíc Rusínska - Východná - Lesík delostrelcov - Kuzmányho.

Prístup k zastávke MHD Hobby park ostal zachovaný, zábrana znemožňujúca vstup na uzatvorený cyklistický chodník a chodník pre peších bude osadená až za zastávkou MHD.

"Mesto Prešov v tejto súvislosti prosí vodičov a ostatných účastníkov cestnej premávky, aby pri prechádzaní Rusínskou ulicou venovali zvýšenú pozornosť dočasnému dopravnému značeniu a dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Zároveň prosíme cyklistov a chodcov, aby rešpektovali zákazové značky osadené v blízkosti priechodov pre cyklistov a chodcov," povedala Šitárová.

Na ceste prvej triedy I/20 na Rusínskej ulici je podľa jej slov zároveň uzatvorený pravý odbočovací pruh z Rusínskej ulice na ulicu Lesík delostrelcov. Prístup na túto ulicu bude dočasne možný z priameho jazdného pruhu z Rusínskej na Kuzmányho ulicu.