Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

OTRASNÉ: Malé dievčatko napadol vo Varíne kríženec pitbula a bandoga

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Majiteľom psa bol podľa polície starý otec dievčatka a po útoku dal psa utratiť.

Varín 7. augusta (TASR) - Kríženec pitbula a bandoga napadol v pondelok (6.8.) na dvore rodinného domu vo Varíne v okrese Žilina štvorročné dievčatko, ktoré je mimo ohrozenia života. Policajný zbor SR o tom informoval na Facebooku.

Majiteľom psa bol podľa polície starý otec dievčatka a po útoku dal psa utratiť. "V prípade sme prijali trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

"Výzvu na tiesňovú linku 155, že dieťa pohrýzol pes a potrebuje pomoc, sme prijali o 18.07 h. Po ošetrení záchranármi bolo prevezené pri vedomí do žilinskej nemocnice a následne do nemocnice v Martine. Vzhľadom na to, že ide o dieťa, viac informácií o zdravotnom stave neposkytneme," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Aj v Snine útočil pes


Pred jednou z predajní potravín na Palárikovej ulici v Snine pohrýzol v pondelok (6.8.) večer 13-ročného chlapca pes. Policajný zbor SR o tom informoval na Facebooku.

"Pes bol na vôdzke a bol priviazaný k stojanu na bicykle. Z doposiaľ získaných informácií vieme, že chlapec prišiel k psovi, pretože ho údajne poznal a chcel ho pohladkať. Pes nemal náhubok a pri kontakte s chlapčekom došlo k pohryzeniu chlapca," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Presné zranenia chlapca podľa jej slov doposiaľ nie sú známe. "Polícia na prípade intenzívne pracuje a preveruje všetky okolnosti, za akých k zraneniu došlo," dodala Ligdayová.

Výberová chronológia útokov psov na ľudí v SR za posledných 5 rokov

23. januára 2013 - Bezstarostná sánkovačka v Šúrovciach sa zmenila na boj o život. Dievčatko napadol pes, zúrivo ju hrýzol do hlavy.

29. marca 2013 - Dominiku (24) brutálne dohrýzol bojový pes, ktorý najskôr zaútočil na jej štvornohého miláčika Brooklyna. Útok sa stal v okolí bytového komplexu na Tomášikovej ulici v Bratislave, kde sa neznámy pitbul pohyboval bez pána už niekoľko mesiacov. Slobode zvierat sa ho však ani za pol roka nepodarilo odchytiť. Do psej bitky sa zapojila aj polícia.

2. októbra 2013 - Na 31-ročného muža z Nových Zámkov mal zaútočiť na Galvaniho ulici v Bratislave pravdepodobne voľne pustený pes bez košíka. Pitbul sa mal mužovi zahryznúť do lýtka ľavej nohy, ktorú mu mal trhať, až kým ho majiteľ od nej neodtrhol. Stalo sa tak v čase, keď muž nastupoval do osobného motorového vozidla.

7. októbra 2013 – Vážne zranenia utrpel šesťročný chlapec z Malženíc pri Trnave, ktorého dohrýzol pes. Chlapček vošiel k susedom, kde sa hral s argentínskymi dogami. Z nezistených príčin jeden pes chlapčeka pohrýzol.

20. októbra 2013 - Dieťa hrajúce sa na ulici napadol v Leopoldove pes, ktorý vybehol z otvorenej brány rodinného domu. Išlo o argentínsku dogu, ktorá zaútočila na osemročného chlapca.

27. februára 2014 - K útoku psov došlo v obci Sikenica, keď 52-ročná žena prechádzala cez objekt skládky odpadu. Napadli ju dva strážne psy rasy nemecký ovčiak. Poškodenú, ktorá vo firme pracovala ako upratovačka, pohrýzli do pravej ruky a ľavej nohy. Psy muselo zrejme niečo rozrušiť, nakoľko žena s nimi prichádzala do kontaktu denne.

6. apríla 2014 - Pitbul smrteľne zranil ženu v obci Figa v okrese Rimavská Sobota. Žena mala vkročiť na oplotený uzatvorený pozemok, pretože išla na návštevu k susedovi. Tam ju napadol pes, žena zraneniam pri prevoze do nemocnice podľahla. Útočiaci pitbul neskôr napadol aj svojho 80-ročného majiteľa.

2. augusta 2014 – Rotvajler pohrýzol v obci Zemplín v okrese Trebišov 57-ročnú ženu z Košíc. Majiteľ podľa polície psa riadne nezabezpečil proti uniknutiu, ten sa odtrhol z reťaze uviazanej o strom a ušiel do neoplotenej susednej záhrady rodinného domu, kde napadol ženu.

14. októbra 2015 – Na Košickej ulici v Bratislave napadol nemecký ovčiak človeka. Po útoku ušiel, avšak ľudí naďalej napádal a na povely svojho majiteľa nereagoval. Agresívneho ovčiaka nakoniec odchytili až pracovníci Slobody zvierat.

5. apríla 2016 - Pes plemena Akita inu zaútočil v areáli piešťanskej strednej záhradníckej školy na päťročné dievčatko. Skupina mladých ľudí, medzi ktorými bolo aj päťročné dievčatko s matkou, bola spolu vonku. Jeden z mladíkov mal so sebou psa, ktorý mal náhubok a po celý čas ho držal na vôdzke. Po krátkej prechádzke vošli do otvoreného areálu školy, kde si chceli posedieť. Na dvore školy dal majiteľ psovi náhubok dole, aby sa mohol napiť vody, naďalej ho však mal na vôdzke. Dievčatko viackrát prišlo k psovi a pohladkalo ho, avšak na ďalší raz pes naňho zaútočil a pohrýzol do vlasovej časti hlavy.

14. apríla 2016 - V rýchliku smerujúcom z Prahy do Budapešti pohryzol pes 23-ročného Karola. Muž musel vyhľadať lekársku pomoc, lekári mu amputovali článok štvrtého prsta pravej ruky. K incidentu došlo vo večerných hodinách na trati Nové Zámky - Štúrovo. Muž a jeho rovnako starý kamarát Dominik z Českej republiky cestovali do Budapešti. Keď prechádzali po chodbe vlakovej súpravy, mladíka napadol pes plemena kaukazský ovčiak, ktorý bol priviazaný o tyč. Psa bez náhubku nechal na chvíľu bez dozoru majiteľ, ktorý bol v tom čase na toalete.

máj 2016 – Policajti z Nemšovej obvinili 37-ročného muža z Trenčianskeho okresu z prečinu ublíženia na zdraví. Neustrážil svojho nemeckého ovčiaka, ktorý pohryzol poštárku v obci Hrabovka v okrese Trenčín.

14. januára 2017 - Mužovi malo ujsť z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero v Bratislave šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému 34-ročnému mužovi zo Stupavy zranenia, ktorým na mieste podľahol. Veterinárny lekár psov usmrtil.

17. októbra 2017 – Zlezenie celej kože v hlavovej časti po lebku a uhryznutie v oblasti sedacieho svalu utrpela dvojročná Kristína z Vrboviec nad Rimavou, miestnej časti Veľkých Teriakoviec v okrese Rimavská Sobota, ktorú vo voľne prístupnej záhrade za rodinným domom v obci napadli kríženci pitbulteriéra a rotvajlera.

6. augusta 2018 - Kríženec pitbula a bandoga napadol na dvore rodinného domu vo Varíne v okrese Žilina štvorročné dievčatko. Majiteľom psa bol starý otec dievčatka a po útoku dal psa utratiť.