Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Prešovská verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie dobrovoľníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Cieľom súťaže je podľa organizátorov zvýšiť status dobrovoľníctva.

Prešov 10. novembra (TASR) – Prešovské dobrovoľnícke centrum a Rada mládeže Prešovského kraja zverejnili výzvu na predkladanie nominácií na udelenie ocenenia Krajské srdce na dlani 2015. Súťaží sa v štyroch kategóriách, pričom kategórie dobrovoľník a výnimočný a inšpiratívny čin sú určené pre jednotlivcov. Ďalšou kategóriou je kolektív pracujúci kompaktne pre jednu cieľovú skupinu a poslednou je organizácia, ktorá dlhodobo pracuje s dobrovoľníkmi, motivuje ich a vytvára im podmienky na ich rozvoj.

Ako informovala predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra Juliana Hajduková, návrhy treba zaslať do 15. novembra a to buď poštou, alebo elektronickou formou. Nominačný hárok aj bližšie informácie o súťaži nájde verejnosť na portáli www.dobrovolnictvopo.sk. O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne hodnotiaca komisia.

"Cieľom súťaže je zvýšiť status dobrovoľníctva. Ide o ocenenie dobrovoľníkov za dobrovoľnícku činnosť vykonávanú bez nároku na finančnú odmenu v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života," uviedla Hajduková.

Dobrovoľnícka činnosť musí byť vykonávaná na území Prešovského kraja, ale nominant môže byť z iného kúta Slovenska, alebo aj zo zahraničia.

Ocenenia odovzdá víťazom Prešovské dobrovoľnícke centrum 5. decembra pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov. Cenu tvorí Krajské srdce na dlani a certifikát, ktorý obsahuje dôvody na jeho udelenie.