Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Vlani prišlo na svet 217 detí s trvalým pobytom vo Vranove nad Topľou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rodičia okrem tradičných mien, ako napríklad Adam, Michal, Jakub, Ema, Lucia či Jana, svojim deťom dali aj tie menej bežné, ako napríklad Esteban, Aurora Sofia či Tamina,.

Vranov nad Topľou 10. februára (TASR) - Počas uplynulého roka sa vo Vranove nad Topľou narodilo 217 detí s trvalým pobytom v meste. Viac bolo chlapcov - 115.

Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková, na matričnom úrade vo Vranove nad Topľou bolo zapísaných 1014 novonarodených detí. V tejto súvislosti evidujú stúpajúcu tendenciu. Oproti roku 2016 ich bolo totiž vlani o 32 viac. Zaujímavosťou je, že v tamojšej nemocnici vlani prekročili hranicu tisíc pôrodov, čo sa naposledy podarilo v roku 2000.

"Rodičia okrem tradičných mien, ako napríklad Adam, Michal, Jakub, Ema, Lucia či Jana, svojim deťom dali aj tie menej bežné, ako napríklad Esteban, Aurora Sofia či Tamina," priblížila Fedorňáková.

Manželstvo podľa jej ďalších slov uzavrelo 241 párov, z toho cirkevných bolo 154. "V deviatich prípadoch bol jeden z manželov maloletý a v 11 bol jeden z manželov cudzinec," doplnila.

Na matričnom úrade vo Vranove nad Topľou v roku 2017 zaevidovali 424 úmrtí, konkrétne v meste ich bolo 165, z toho 94 mužov a 71 žien.