Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Vo Vranove nad Topľou pribudnú zberné nádoby na odpad za 120.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Radnica pripomína verejnosti potrebu separácie odpadu aj napriek novým zberným nádobám. Obyvatelia mesta majú k dispozícii na papier, plasty, sklo či biologicky rozložiteľný odpad samostatné nádoby.

Vranov nad Topľou 17. júna (TASR) - Vo Vranove nad Topľou vymenia takmer 600 starých nádob na odpad za nové. Modernizáciu takéhoto rozsahu zrealizujú v meste prvýkrát. Vyžiada si približne 120.000 eur.

Uvedené nádoby slúžia na zber tuhého komunálneho odpadu. Ich komplexná výmena odštartovala v týchto dňoch. "Realizuje ju partner mesta v oblasti služieb odpadového hospodárstva - spoločnosť Marius Pedersen," informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková.

Výmena zberných nádob s objemom 1100 litrov je podľa jej slov súčasťou podmienok zmluvy, ktorú má mesto uzatvorenú s firmou na päťročné obdobie. Podpísali ju v závere minulého roka.

"Spoločnosť vymení kompletne všetkých 570 kusov zberných nádob do konca júna 2015 nielen v novovybudovaných stojiskách, ale aj všetkým podnikateľským subjektom, ktorí disponujú týmto typom zbernej nádoby," vysvetlila hovorkyňa.

Radnica pripomína verejnosti potrebu separácie odpadu aj napriek novým zberným nádobám. Obyvatelia mesta majú k dispozícii na papier, plasty, sklo či biologicky rozložiteľný odpad samostatne vyčlenené nádoby.