Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Vodičovi nákladného auta namerali na diaľnici D1 takmer 2,5 promile

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Na základe zistených skutočností vodiča predviedli na policajné oddelenie za účelom vykonania procesných úkonov v predmetnej veci.

Poprad 4. februára (TASR) - Poverený príslušník diaľničného oddelenia Policajného zboru Mengusovce, okres Poprad, začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "U vodiča nákladného motorového vozidla sa totiž zistilo požitie alkoholických látok," informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Policajná hliadka vodiča zastavila v pondelok (2.2.), krátko pred 10. hodinou, na diaľnici D1, smerom z Popradu na Važec. Nákladné motorové vozidlo odstavila z dôvodu, že jeho vodič sa dopustil priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, keďže na diaľnici predchádzal iné motorové vozidlo, pričom to zákon pri jeho kategórii vozidla zakazuje. "Vodiča Pavla zastavili a pri následnej kontrole sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,19 miligramu na liter, čo je v prepočte takmer 2,5 promile," doplnila hovorkyňa.

Na základe zistených skutočností vodiča predviedli na policajné oddelenie za účelom vykonania procesných úkonov v predmetnej veci. Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a vzniesli voči nemu obvinenie z uvedeného trestného činu. "Umiestnený bol do cely policajného zaistenia," uzavrela Migaľová.