Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

Lekári budú v Tatrách riešiť potenciál praktického lekárstva.

Na snímke žena prechádza zasneženým centrom Starého Smokovca vo Vysokých Tatrách 28. apríla 2016. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Konferenciu organizuje Slovenská spoločnosť všeobecného praktického lekárstva.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Všeobecné praktické lekárstvo má potenciál zlepšovať zdravotný systém v krajine. Diskusia na túto tému odznie na odbornej konferencii všeobecných lekárov vo Vysokých Tatrách. Konať sa bude dnes, v piatok a sobotu (13.-15.10.) v Hornom Smokovci (lekárska sekcia) a Starom Smokovci (sesterská sekcia).

Konferenciu organizuje Slovenská spoločnosť všeobecného praktického lekárstva (SSVPL). Vystúpi na nej aj Michael Kidd, prezident Svetovej organizácie všeobecných praktických lekárov (WONCA). Prednášať bude i Roar Maagaard z Európskej akadémie učiteľov všeobecného a rodinného lekárstva (EURACT).

"Odznejú aj prednášky z rôznych odborných oblastí, napríklad obezitológie, hepatológie, alergológie a imunológie, kardiológie, endokrinológie. Tiež z dermatológie, onkológie, angiológie či psychiatrie a aj z pracovného a posudkového lekárstva," uvádza spoločnosť všeobecných lekárov.

Pripravené sú i workshopy na témy EKG, meranie ABI indexov, resuscitácia, využitie moderných informačných technológií, ako aj praktický kurz nordic walkingu. Počas konferencie sa uskutoční členská schôdza SSVPL. Rokovať bude napríklad o kapitačných platbách, podmienkach fungovania lekárskej služby prvej pomoci či rezidentskom programe.

Slovenská spoločnosť všeobecného praktického lekárstva má momentálne okolo 1500 členov.