Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Publicistika

SNS dala Pellegrinimu čas aby sa rozhodol o kandidatúre na prezidenta

Na snímke predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ak Pellegrini nestojí o podporu strany v prvom kole volieb, strana sa podľa Danka zrejme rozhodne inak.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Slovenská národná strana dala šéfovi Národnej rady (NR) SR Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD) čas, aby sa tento týždeň rozhodol o svojej kandidatúre na prezidenta, inak sa rozhodne ísť vlastnou cestou. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike. Danko nemá ambíciu byť prezidentom, hoci v strane také hlasy podľa jeho slov sú. Za ideálneho prezidenta považuje naďalej premiéra a lídra Smeru-SD Roberta Fica.

Danko priblížil, že rozhodovať o postupe v prezidentských voľbách bude stranícky snem zrejme medzi sviatkami. Ak Pellegrini nestojí o podporu strany v prvom kole volieb, strana sa podľa Danka zrejme rozhodne inak. Ozrejmil, že časť SNS hovorí o podpore Štefana Harabina a časť o tom, že je Dankovou povinnosťou kandidovať v záujme zachovania zjednocovania národných strán.

Čo sa týka budúcnosti vládnej koalície, SNS sa podľa Danka nechce hádať. "Chcel som, aby vznikla iná vláda ako Ódorova, Robert Fico vie, že sa môže na SNS spoľahnúť," deklaroval. Dodal však, že národniari nešli do vlády, aby hlasovali za zákony Smeru-SD a Hlasu-SD. Poukázal aj na ambíciu zlepšiť situáciu v oblasti cestovného ruchu, k čomu prispeje zriadenie nového ministerstva a zjednotenie agendy pod jeden rezort. Danko tvrdí, že zavedú systematické opatrenia a tie budú Slovensku zarábať peniaze.