Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: TRÁPENIE POKRAČUJE: Nedarí sa lokalizovať požiar lesa v Polomke

Hasiči už 24 hodín zasahujú pri rozsiahlom požiari lesa v katastri obce Polomka v okrese Brezno. Na snímke hasičské vrtuľníky naberajú vodu vo vodnej nádrži Závadka. V Polomke 14. septembra 2018. Foto: TASR - Lenka Krošláková

Na požiarisku je takmer 60 hasičov.

Polomka 14. septembra (TASR) – Ani po 24 hodinách sa hasičom nedarí lokalizovať požiar lesa pri obci Polomka v okrese Brezno. Oheň zachvátil mladý les vo štvrtok (13. 9.) po 11.00 h. Hasičom prácu od začiatku komplikoval silný vietor a ťažko dostupný terén.



"Požiar doposiaľ zasiahol plochu asi šesť hektárov. Pri udalosti momentálne zasahujú hasiči z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred a Západ, ako aj hasiči z Pliešoviec, Žiaru nad Hronom, Novej Bane, Rimavskej Soboty, Rožňavy, Zvolena a Brezna. Podporu zo vzduchu poskytuje vrtuľník Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR. Na miesto smeruje aj vrtuľník Leteckého útvaru Ministerstva obrany SR. Na požiarisku je takmer 60 hasičov," konštatovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).