Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V aquaparku v obci Vyhne by mala pribudnúť bazénová hala

Ilustračná foto Foto: TASR

Na prístavbu je už vydané stavebné povolenie, obecná firma teraz zháňa finančné prostriedky na jej realizáciu, vzhľadom na to, že ich nemôže čerpať z eurofondov.

Vyhne 12. apríla (TASR) - Prístavba bazénovej haly v areáli Vodného raja v obci Vyhne v okrese Žiar nad Hronom zabezpečí lepšie využitie termálnej vody v zime. Predpokladané náklady sú vyčíslené na 700.000 eur a dokončená by mala byť v prípade získania finančných prostriedkov do konca tohto roka.

Ako pre TASR uviedol starosta obce Vyhne a konateľ obecnej firmy Vodný raj Vladimír Bevalaqua, pre vybudovanie prístavby v už existujúcom športovo-relaxačnom areáli sa rozhodli aj pre súčasné nepostačujúce kapacity v zimnom období. "Prístavba by mala mať rozmery 30x16 metrov, v rámci nej budú dva väčšie bazény a jeden detský. Jeden z väčších bazénov bude podzemný, s rozmermi 12x4 metra a s 38-stupňovou termálnou vodou," vysvetlil.

Na prístavbu je už vydané stavebné povolenie, obecná firma teraz zháňa finančné prostriedky na jej realizáciu, vzhľadom na to, že ich nemôže čerpať z eurofondov. Stavebné práce na bazénovej hale by sa podľa slov starostu mohli začať v máji.

Akvapark s termálnou vodou Vodný raj bol vo Vyhniach otvorený v júni 2007. Vybudovaný je na mieste bývalého termálneho kúpaliska v blízkosti pivovaru.