Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Autobus s deťmi sa zrazil s autom, druhý skončil mimo cesty

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

V Banskobystrickom kraji sa krátko po sebe stali dve nehody autobusov.

Banská Bystrica 11. júna (TASR) – Dve nehody autobusov krátko po sebe sa stali v pondelok popoludní v obciach Horné Pršany a Slovenská Ľupča v Banskobystrickom okrese.

Ako TASR informoval Milan Hrudka z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici, k nehode autobusu pri obci Horné Pršany došlo krátko po 13.00 h. Autobus skončil mimo cesty. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia, zasahovali siedmi s dvomi vozidlami.

"K nehode bola privolaná naša posádka rýchlej zdravotnej pomoci Staré Hory. Autobus narazil do stromu. Viezli sa v ňom dve cestujúce, z toho jedna utrpela stredne ťažké poranenia, mala otvorené rany na hlave a pomliaždeniny na hrudníku a v oblasti panvy. Po ošetrení bola transportovaná na traumatologické oddelenie do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Druhá pasažierka bola bez zranení," konštatovala hovorkyňa Falck Emergency Katarína Načiniaková.

Tejto udalosti predchádzala nehoda na hlavnom cestnom ťahu v Slovenskej Ľupči. Ako informoval Hrudka, autobus, ktorý viezol deti, sa zrazil s osobným motorovým vozidlom. Nehoda sa, našťastie, obišla bez zranení. Hasiči zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru.