Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Autobus vliekol chodkyňu 200 metrov: Ženu zrazil na košickej stanici

Snímka z miesta nehody. Foto: FB: Polícia SR - Košický kraj

K nárazu autobusu medzimestskej dopravy do chodkyne došlo na cestnej komunikácii autobusovej stanice medzi perónmi na úrovni jedného z nástupíšť.

Košice 21. mája (TASR) - Ťažké zranenia utrpela chodkyňa, ktorú v pondelok (20. 5.) zrazil a zakliesnenú vliekol zhruba 200 metrov autobus na autobusovej stanici v Košiciach. Policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Informovala o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti.

K nárazu autobusu medzimestskej dopravy do chodkyne došlo na cestnej komunikácii autobusovej stanice medzi perónmi na úrovni jedného z nástupíšť. Chodkyňa v tom čase prechádzala po vozovke na perón k autobusu. Po náraze spadla na vozovku a ostala ležať, to si však vodič autobusu nevšimol. Prešiel ponad ňu, pričom ju zakliesnenú zhruba v úrovni prednej nápravy vliekol a šúchal po ceste približne 200 metrov, až pokiaľ nezastal pri peróne. "Až po zastavení a vystúpení z autobusu vodič započul kričanie zakliesnenej chodkyne, ktorú spod autobusu spolu s ďalšími ľuďmi vytiahol. Podľa predbežnej lekárskej správy chodkyňa utrpela ťažké zranenia a ostala hospitalizovaná v nemocnici, nikto iný sa nezranil," uviedla polícia.

V čase dopravnej nehody sa v autobuse nachádzal len vodič. Jeho dychová skúška bola negatívna.