Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Vďaka eurofondom sa nemocnici v Bardejove podarilo nakúpiť ambulancie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Celková vysúťažená suma po verejnom obstarávaní bola takmer 725.000 eur, pričom dotácia z európskych fondov je vo výške 571.000 eur.

Bardejov 21. novembra (TASR) - Nemocnica s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove má nové ambulancie záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Riaditeľ nemocnice Marián Petko uviedol, že jednu z najväčších investícií za posledné roky sa im podarilo zrealizovať vďaka eurofondom. Nové ambulancie odovzdali do užívania záchranárom v utorok popoludní.

"Po všetkých peripetiách, raz s nedostupnosťou vozidiel, na druhej strane s prístrojovým vybavením, je projekt dotiahnutý do úspešného konca a štyri nové ambulancie aj s prístrojovým vybavením sú tu. Veríme, že tak začína ďalšia úspešná etapa poskytovania prednemocničnej neodkladnej zdravotnej starostlivosti, hlavne pre pacientov v našom regióne," skonštatoval Petko. Verí, že nové ambulancie s kompletným prístrojovým vybavením spolu s erudovaným personálom zlepšia kvalitu poskytovaných služieb pre pacientov.

Projekt nemocnica financovala z Integrovaného regionálneho operačného programu. Celková vysúťažená suma po verejnom obstarávaní bola takmer 725.000 eur, pričom dotácia z európskych fondov je vo výške 571.000 eur. Desať percent zafinancoval štát a zvyšných 52.000 eur samotná nemocnica. Cieľom projektu je podpora technického a materiálneho vybavenia pre poskytovanie ZZS v Bardejove a okolí.