Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na zasnežovaciu techniku v Osrblí prispel kraj sumou 190.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

V Osrblí na Horehroní vedenie kraja zorganizovalo vo štvrtok aj prvé novoročné slávnostné zasadnutie Zastupiteľstva BBSK, ktoré malo za cieľ odštartovať kampaň pred juniorským svetovým šampionátom.

Banská Bystrica 10. januára (TASR) – Jednou z priorít predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Jána Luntera je cestovný ruch a zvýšenie príjmov z turizmu.

Ako TASR informovala Marcela Glevická, vedúca oddelenia styku s verejnosťou Úradu BBSK, už vlani v máji vznikla Rozvojová agentúra cestovného ruchu a kapacitne i personálne sa posilnili oblastné organizácie cestovného ruchu v kraji - Stredné Slovensko, Horehronie, Novohrad a Podpoľanie, Región Banská Štiavnica, Región Gron, Gemer a Dudince.

"Kraj investuje jedno percento z rozpočtu do rozvoja. Naším cieľom je zvýšiť počet prenocovaní turistov zo súčasných 1,7 milióna prenocovaní ročne na úroveň 2,5 milióna do roku 2022," konštatovala Glevická.

V tejto súvislosti, ako aj v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami sveta juniorov a mládeže v biatlone v Osrblí pripomenula, že BBSK podporil biatlonový areál sumou 190.000 eur na nákup mobilnej technológie zasnežovania. Radosť z nej budú mať aj návštevníci iných lokalít.

V Osrblí na Horehroní preto vedenie kraja zorganizovalo vo štvrtok aj prvé novoročné slávnostné zasadnutie Zastupiteľstva BBSK, ktoré malo za cieľ odštartovať kampaň pred juniorským svetovým šampionátom. Výjazdové rokovanie krajských poslancov sa nieslo v uvoľnenejšej atmosfére, mohli si zabežkovať alebo zastrieľať na strelnici spoločne s členmi juniorského reprezentačného tímu.

Štartu kampane už niekoľko dní predtým predchádzalo stretnutie mladých slovenských nádejí biatlonu v Brezne so žiakmi základných a stredných škôl, aby im ukázali umenie tohto športu, ktorý vďaka úspechom našich reprezentantov zviditeľňuje Slovensko ďaleko v zahraničí.