Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Plavecký 24-hodinový maratón v Banskej Bystrici oslávi 25 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prvý bezplatný vstup bude 28. decembra o 11.00 h a posledný 29. decembra o 11.30 h.

Banská Bystrica 14. decembra (TASR) - Obdobie medzi vianočnými a novoročnými sviatkami sa v Banskej Bystrici už tradične spája s plaveckým maratónom, ktorý v tomto roku oslávi štvrťstoročie. Na krytej plavárni na Štiavničkách odštartuje Banskobystrická plavecká 24-hodinovka na pravé poludnie 28. decembra. Každý účastník, ktorý odpláva 100 metrov, získa diplom a malú pozornosť. TASR o tom vo štvrtok informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora.

"Plavecká 24-hodinovka je tu už 25 rokov a za ten čas si získala mnoho skalných fanúšikov. Jej rekord v počte účastníkov z roku 2018 sa doteraz nepodarilo pokoriť. Pred piatimi rokmi sa do plaveckého maratónu zapojilo 1910 účastníkov s celkovou návštevnosťou plavárne na úrovni približne 3300 ľudí. Verím, že aj počas sviatočného obdobia si mnohí nájdu čas i chuť a prídu si zaplávať v rámci jubilejného ročníka podujatia," konštatoval primátor Ján Nosko.

Prvý bezplatný vstup bude 28. decembra o 11.00 h a posledný 29. decembra o 11.30 h. V posledný pracovný deň tohto roka sa ukáže, či sa päťročný rekord podarilo prekonať.

"V závere podujatia opäť vyhodnotíme najrýchlejších a súčasne i najstarších plavcov, ktorí prídu po sviatkoch urobiť niečo pre svoje zdravie. Počas 24-hodinového športového podujatia môžu obyvatelia i návštevníci Banskej Bystrice využiť 1,5-hodinový bezplatný vstup. V rámci neho majú možnosť zaplávať si 100 metrov pre zdravie a spestriť si tak obdobie medzi Vianocami a Silvestrom," pripomenul Filip Tomašovič, poverený vedením oddelenia športu magistrátu.

O popularite plaveckého maratónu svedčia narastajúce počty návštevníkov za posledné roky. Len vlani 100 metrov pre zdravie odplávalo 1478 ľudí, pričom celková návštevnosť plavárne dosiahla 2281 návštevníkov. Najstarší účastník mal 86 rokov a najstaršia plavkyňa o rok menej. Prišli aj návštevníci z Českej republiky a Ukrajiny.