Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Na bezpečnosť školákov dohliadnu v Bratislave aj mestskí policajti

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Zachar

Dôležité je podľa jeho slov, aby dieťa ešte predtým, ako vstúpi na vozovku, sa samo presvedčilo, či mu motorista skutočne na priechode pre chodcov dáva prednosť.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Na bezpečnosť školákov dohliadnu v Bratislave v prvý deň nového školského roka aj mestskí policajti. Oznámil to hovorca Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Peter Pleva.

"Hliadky mestskej polície budú dohliadať pred vybranými základnými školami na to, aby sa žiaci cez priechody pre chodcov dostali bezpečne do svojich škôl, prípadne z nich po skončení vyučovania aj bezpečne odišli," uviedol.

To, ako sa majú školáci správať v cestnej premávke, im mestskí policajti podľa Plevu vysvetľujú aj v rámci pravidelných dopravných výchov pomocou vlastného mobilného dopravného ihriska.

"Je dôležité, aby sa deti v cestnej premávke vedeli bezpečne správať či už z pozície napríklad cyklistu, ale hlavne z pozície chodca," podotkol.

Dôležité je podľa jeho slov, aby dieťa ešte predtým, ako vstúpi na vozovku, sa samo presvedčilo, či mu motorista skutočne na priechode pre chodcov dáva prednosť a umožní tak bezpečne dostať sa z jednej strany cesty na druhú.