Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Kuchajde sa v sobotu začína novomestské kultúrne leto

Na snímke ľudia na prírodnom kúpalisku Kuchajda v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto 12. júla 2016. Teploty v Bratislave dosahujú takmer 30 stupňov Celzia a voda má teplotu vhodnú na kúpanie. Kuchajda, archívne foto.Foto: TASR/Andrej Galica

Otvorením Kultúrneho leta 2018 v Novom Meste odštartuje zároveň aj letná kúpacia sezóna na Kuchajde.

Bratislava 21. júna (TASR) – V areáli prírodného kúpaliska Kuchajda v bratislavskom Novom Meste sa v sobotu 23. júna začne tohtoročné kultúrne leto. "Otvorenie sme opäť zostavili tak, aby si v ňom našiel každý to svoje. Vstup je, samozrejme, bezplatný. Zdarma bude aj množstvo atrakcií či sladké prekvapenie pre deti," hovorí novomestský starosta Rudolf Kusý.

Dopoludnie bude od 10.00 h vyhradené súťažiam a zábave pre deti a celé rodiny, napríklad v rámci historického projektu Stredovek naživo. Vyblázniť sa budú môcť na rôznych atrakciách, do tanca popritom vyzve skupina S3t Kidz a latino fitneska Erika.

Hlavný program sa začína o 14.30 h. Zostavený je z interpretov rôznych hudobných žánrov, predvedú sa napríklad aj deti z novomestských škôl. Atmosféru kultúrno-zábavného programu doplnia taktiež kapely Komajota a Funkiez, bubnová formácia Campana Batucada, spevácky seniorský súbor Novomešťan či speváci Dara Rolins a Tomáš Buranovský. Pomyselnú bodku za sobotným programom dá ohňová šou a tradičné zapálenie vatry.

Otvorením Kultúrneho leta 2018 v Novom Meste odštartuje zároveň aj letná kúpacia sezóna na Kuchajde. Tú bude aj tento rok sprevádzať viacero aktivít, ako napríklad letné kino, fitnes, letná joga či koncerty na Kuchajde a v parku na Račianskom mýte.