Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislava príjme opatrenia, ktoré majú pomôcť ľuďom zvládať horúčavy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bratislavčania sa môžu v aktuálnych horúčavách ochladiť v kúpaliskách i prírodných jazerách.

Bratislava 12. júna (TASR) – Mesto Bratislava aj tento rok príjme opatrenia, ktoré pomôžu obyvateľom a návštevníkom mesta zvládať horúčavy. Pre TASR to potvrdil hovorca mesta Peter Bubla.

"Aktívne sledujeme vývoj počasia a v momente, keď bude niekoľko dní po sebe teplota vzduchu presahovať 30 stupňov Celzia, začneme s kropením ulíc, rozmiestnením cisterien s pitnou vodou a rozprašovačov vodnej hmly na frekventovaných miestach," spresnil. O spustení opatrení bude samospráva informovať.

Bratislavčania sa môžu v aktuálnych horúčavách ochladiť v kúpaliskách i prírodných jazerách. Väčšina z nich je už prístupná verejnosti. Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta na svojom webe informuje o tom, že sú už otvorené letné kúpalisko Rosnička v Dúbravke, kúpalisko v Lamači, kúpalisko Tehelné pole v Novom Meste či kúpalisko Delfín v Ružinove. Riaditeľ STaRZ Peter Vojtko pre TASR uviedol, že otvorené sú aj Zlaté piesky, oficiálne sa tam však sezóna začne v sobotu (15. 6.).

Bratislavčania sa môžu osviežiť aj v jazerách, akým je napríklad Veľký Draždiak v Petržalke. Od 27. júna do konca augusta tam bude prítomná aj vodná záchranná služba. Na letnú sezónu pripravujú už od apríla aj areál jazera Kuchajda. V týchto dňoch sa podľa starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého robia odbery vody z jazera na rozbor. "Podľa ich výsledku uvidíme, či je voda vhodná na kúpanie pre ľudí," podotkol. Obľúbeným miestom Bratislavčanov na kúpanie sa je aj Rusovské jazero či Malé jazero pri Čunove.