Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bratislava sa zapojí do celosvetového projektu Deň mieru

Bratislava, ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Cieľom projektu je prispieť k šíreniu odkazu humanizmu a princípov využívania diplomatických ciest pri riešení nebezpečných konfliktov.

Bratislava 21. septembra (TASR) – Hlavné mesto sa dnes po prvýkrát zapojí do celosvetového projektu Deň mieru (Peace One Day – Global Truce 2012), ktorý sa organizuje pod záštitou Organizácie spojených národov.

Cieľom projektu je prispieť k šíreniu odkazu humanizmu a princípov využívania diplomatických ciest pri riešení nebezpečných konfliktov. Od 16.00 do 21.30 h sa uskutoční na Primaciálnom námestí v Bratislave mierový koncert.

Bratislavský magistrát podporil iniciatívu slovenskej Študentskej rady vysokých škôl. "V súčasnej dobe je oslava dňa mieru tým najlepším signálom občanov Slovenskej republiky smerom ku svetovým aktérom, ktorí sa angažujú v občianskej vojne v Sýrii. Rovnako je to prejav solidarity s obyvateľmi štátov po tzv. "arabskej jari", ako aj odkaz spolupatričnosti k ľuďom, ktorí si tak ako my želajú žiť v krajine, kde vládne mierový stav, ochrana ľudských práv, demokratická forma vlády a ľudské porozumenie," odkazuje študentská rada.

Na námestí odohrá päť slovenských kapiel - Signature, One Year After, Alone, Smiles And Tears, Ranné Toporenie. Koncert bude spojený s diskusiou, týkajúcou sa mieru v kontexte doby. Projekt je inšpirovaný prevedením vo Veľkej Británii, kde záštitu nad podujatím prevzal populárny spevák Elton John. "Súčasťou vystúpenia hudobných skupín bude charitatívna zbierka na podporu liečenia onkologicky chorých detí," informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy.