Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Bratislavské Staré Mesto má nové koše, najmä na promenáde pri Dunaji

Promenáda pri Dunaji, ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Väčšina z nich je na dunajskej promenáde na Dvořákovom a Rázusovom nábreží a v parku na Vajanského nábreží, zvyšné osadili pri Kačacej fontáne na Šafárikovom námestí.

Bratislava 23. augusta (TASR) – V bratislavskom Starom Meste pribudlo 30 nových smetných košov za takmer 8500 eur. Väčšina z nich je na dunajskej promenáde na Dvořákovom a Rázusovom nábreží a v parku na Vajanského nábreží, zvyšné osadili pri Kačacej fontáne na Šafárikovom námestí.

Samospráve ich darovala spoločnosť A.I.I. Technické služby, ktorá sa tretí rok stará o čistotu na území mestskej časti. V letnom období z ulíc vyvezie približne 400 ton odpadu.

Spoločnosť svoj dar odôvodňuje tým, že Staré Mesto patrí k turisticky najnavštevovanejším oblastiam v Bratislave. "Koše sme zakúpili a rozmiestnili po konzultácii s mestskou časťou a chceme ich tam ponechať natrvalo. Dúfame preto, že ich efekt bude dlhodobý, keďže denne po promenáde prejdú tisícky turistov i Bratislavčanov," skonštatoval Lukáš Štefl zo spoločnosti. Tá sa zároveň zaviazala vysýpať koše každý deň.

Tento krok oceňuje aj samotná samospráva. "Oceňujeme, že koše budú denne čistené, pretože aj keď sa to nezdá, jeden takýto kôš s objemom 60 litrov dokáže poľahky a rýchlo zablokovať prázdna plastová fľaša či kartón od pizze," podotkol starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Na území mestskej časti bolo doteraz zhruba 580 smetných košov. Osadením nových košov sa ich počet zvýšil o približne päť percent.