Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bratislavskí vodiči hlásia zhustenú premávku, MHD mešká do 20 minút

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Kolóny sa tvoria aj na diaľničnom obchvate od Zlatých pieskov po Prístavný most a na vjazde na Prístavný most, v smere z Dolnozemskej cesty a Einsteinovej.

Bratislava 14. februára (TASR) - V Bratislave a jej okolí musia vodiči aktuálne počítať so zhustenou premávkou a viacerými nehodami. V západnej časti Bratislavy meškajú linky MHD do 20 minút.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe uvádza, že meškanie spojov sa pohybuje v závislosti od aktuálnej dopravnej situácie, ktorú podľa podniku komplikujú zvýšený počet áut na diaľnici D2 a nepriaznivé poveternostné podmienky.

Následky dopravných nehôd odstraňujú podľa Stella centra na Prievozskej pred križovatkou s Bajkalskou (smerom z obchvatu) a v Dúbravke na M. Schneidera-Trnavského v smere do Karlovej Vsi. So zhustenou premávkou musia vodiči v hlavnom meste aktuálne počítať na Pražskej, Račianskej, Slovnaftskej, Svornosti, Ráztočnej a Hradskej ulici v smere do centra.

Kolóny sa tvoria aj na diaľničnom obchvate od Zlatých pieskov po Prístavný most a na vjazde na Prístavný most, v smere z Dolnozemskej cesty a Einsteinovej. Na diaľnici D2 za Stupavou v smere do Bratislavy sa podľa Stella centra vodiči zdržia do desiatich minút, rovnako tak aj vo Vrakuni v smere do centra hlavného mesta. Zdržanie od piatich do desiatich minút hlásia vodiči aj v Ivanke pri Dunaji, v smere z Bernolákova do Bratislavy, v Moste pri Bratislave v smere do Bratislavy a v Dunajskej Lužnej v smere do Rovinky a Bratislavy.

Premávka liniek MHD v Dúbravke je už stabilizovaná


Premávka liniek MHD v bratislavskej Dúbravke je po rannom meškaní niektorých spojov už stabilizovaná. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na svojom webe.

Linky MHD meškali do 20 minút v západnej časti Bratislavy, v mestskej časti Dúbravka a na Lamačskej ceste. Meškanie spojov sa pohybovalo v závislosti od aktuálnej dopravnej situácie, ktorú podľa podniku komplikovali zvýšený počet áut na diaľnici D2 a nepriaznivé poveternostné podmienky.

V Bratislave a jej okolí bola ráno na viacerých miestach zhustená premávka, hlásené boli aj viaceré nehody. Zelená vlna RTVS a aplikácia Waze informujú o kolóne v hlavnom meste na diaľnici D1, a to od výjazdu Gagarinova až do Petržalky. Zdržanie je odhadované na desať minút.