Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dnes popoludní otvoria brány staveniska novej autobusovej stanice

Na snímke v strede zľava Twin City, VÚB banka a CBC Tower, vpravo dole nová autobusová stanica vo výstavbe v Bratislave 11. októbra 2019. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Stavba bude sprístupnená od 13:00 do 16:00. Návštevníkov čaká prehliadka podlažia s budúcou autobusovou stanicou. Pripravený je aj program pre deti.

Bratislava 13. októbra (TASR) – V Bratislave dnes popoludní otvoria brány staveniska novej autobusovej stanice na ulici Mlynské nivy. Verejnosť si tak môže prezrieť najväčšie stavenisko v strednej Európe. TASR o tom informoval developer HB Reavis.

Stavba bude sprístupnená od 13:00 do 16:00. Návštevníkov čaká prehliadka podlažia s budúcou autobusovou stanicou. Pripravený je aj program pre deti.

Novú autobusovú stanicu majú dokončiť v roku 2020 a bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Výstavba projektu Stanica Nivy sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower. Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice sa začali v októbri 2017 a boli dokončené v januári 2018.

Funkciu doterajšej autobusovej stanice plní náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave. Investor v auguste informoval, že po bulvári Mlynské nivy, ktorý aktuálne buduje, bude kompletná doprava spustená až po letných prázdninách budúci rok.