Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Po incidente skončila Bratislavčanka v nemocnici, zraneniam podľahla

Ilustračné foto Foto: TASR

Mladá žena utrpela vážne zranenia, ktorým v nemocnici podľahla.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Na Zohorskej ulici v mestskej časti Bratislava-Karlova Ves došlo v nedeľu (14.4.) približne okolo 22.00 h k fyzickému napadnutiu 35-ročnej ženy. Utrpela vážne zranenie, ktoré si vyžiadalo hospitalizáciu.

Do Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) priviezli napadnutú ženu záchranári v nedeľu pred 23. hodinou s mnohopočetnými bodnými poraneniami a masívnym krvácaním. "Najvážnejším bolo zranenie hlavy. Jej stav bol kritický. Po vyše 11 hodinách od prevozu do UNB ťažkým zraneniam podľahla," uviedla hovorkyňa UNB Petra Maťašovská.

Ako doplnil František Peczár z krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, polícia začala trestné stíhanie vo veci spáchania trestného činu. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Podľa webového portálu Topky.sk je obeťou brutálneho útoku, známa advokátka Ľubica Kolesárova, ktorá okrem iných, zastupovala aj zemplínskeho podnikateľa Mikuláša Varehu obvineného z miliónových daňových podvodov. Matka 5-ročného synčeka ťažkým zraneniam podľahla dnes dopoludnia na bratislavských Kramároch.

SAK: Dobodaná žena v Bratislave nebola advokátka

Žena, ktorú v nedeľu napadol zatiaľ neznámy útočník, bola do mája 2011 advokátskou koncipientkou a v súčasnosti nebola zapísaná v zozname advokátov ani advokátskych koncipientov, ktorý vedie Slovenská advokátska komora (SAK). V reakcii na správu o smrti napadnutej ženy to spresnila šéfka Mediálneho a publikačného odboru SAK Naďa Ondrišová.

"Slovenská advokátska komora vyjadruje pozostalým a dotknutým úprimnú sústrasť a vyslovuje ľútosť nad zavrhnutiahodným násilným trestným činom, ktorý bol spáchaný na mladej žene a matke maloletého syna. Veríme, že skutok bude čoskoro objasnený a potrestaný," napísala SAK v stanovisku.

Žena napadli na Zohorskej ulici v mestskej časti Bratislava-Karlova Ves okolo 22. hodiny. Záchranári ju previezli do nemocnice s mnohopočetnými bodnými poraneniami a masívnym krvácaním. "Najvážnejším bolo zranenie hlavy. Jej stav bol kritický. Po vyše 11 hodinách od prevozu do Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ťažkým zraneniam podľahla," uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Maťašovská.