Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Regióny

Bratislavské Nové Mesto volá deti do rozprávkového lesa

Detí v Bratislave Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na detí čaká päť súťažných stanovíšť v krásnom prírodnom prostrední Partizánskej lúky spojených s bohatým programom.

Bratislava 6. júla (TASR) - Na cestu rozprávkovým lesom pozýva všetkých chlapcov a dievčatá bratislavská mestská časť (MsČ) Nové Mesto. Podujatie s rovnakým názvom plné súťaží a zábavy organizuje počas letných prázdnin každé nedeľné popoludnie na Partizánskej lúke.

"Týmto programom chceme prispieť k tomu, aby deti trávili prázdniny pri témach, ktoré sú im blízke a v krásnom prírodnom prostredí Partizánskej lúky," povedal starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Začiatok dvojhodinového programu je pravidelne o 17.00 h a každá nedeľa sa nesie v znamení vždy inej rozprávkovej bytosti zo sveta zvierat. Najbližšie sa deti môžu tešiť na mačičku Lízinku, potom na pestrovrabca Kleofáša alebo aj popletenú žirafu Karolínu. "S deťmi spolu objavujeme veselý život zvieratiek, zapájame ich do tematických súťaží a kreatívnych aktivít. Prežívajú tak nevšedné dobrodružstvá," priblížila spoluorganizátorka Zuzana Tkáčiková z Občianskeho združenia Domček plný nápadov.

Na deti vždy čaká päť súťažných stanovíšť a na každom z nich získajú pečiatku do svojho rozprávkového pasu, ktorý dostanú na začiatku. Za absolvovanie všetkých budú odmenení diplomom starostu Nového Mesta.

Na záver každej nedele sa malí Bratislavčania môžu vyšantiť na detskej diskotéke. Vstup na športovo-súťažné popoludnie Cesta rozprávkovým lesom je bezplatný.