Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Výstava v Brezne ponúka deťom cez prázdniny výrobu motýlích brošní

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dielne sa uskutočnia 21. a 23. februára o 10.30 a 15.30 h, ako aj 1. a 8. marca o 15.30 h.

Brezno 20. februára (TASR) - Návštevníci Horehronského múzea v Brezne môžu po dvoch rokoch opäť nahliadnuť do ríše tropického hmyzu vďaka výstave Život v teráriu. Ojedinelá a rozsiahla zbierka Michala Zachara z Prievidze, ktorú si doviezol z expedícií po svetových kontinentoch, predstavuje denné a nočné motýle z celého sveta, najkrajšie druhy vidlochvostov a babôčiek, lišajovité a okáňovité nočné motýle. TASR o tom informovala Martina Ťažká z múzea.

"Najpočetnejším vystavovaným druhom sú chrobáky z Afriky, Ázie a Južnej Ameriky, ktoré prekvapia svojou rôznorodosťou a farebnosťou. Atraktívnosť výstavy pre verejnosť vyzdvihujú živé živočíchy chované v teráriách, napríklad pakobylky, šváby, mnohonožky, škorpióny či pavúky - vtáčkare," priblížila Ťažká.

Obohatením výstavy, ktorá potrvá do konca marca, je interaktívna časť pozostávajúca z bližšieho spoznávania života hmyzu cez puzzle, pexeso alebo slepú mapu. Pre návštevníkov je k dispozícii počas celého trvania výstavy.

Pri tejto príležitosti Horehronské múzeum pripravilo počas jarných prázdnin pre rodiny s deťmi od ôsmich rokov tvorivé dielne, v rámci ktorých budú mať možnosť vyrobiť si brošňu v tvare motýľa technikou drôtovania s ozdobnými korálikmi. Dielne sa uskutočnia 21. a 23. februára o 10.30 a 15.30 h, ako aj 1. a 8. marca o 15.30 h.