Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nesrovnal: Bratislavčania rozhodli, gratulujem M. Vallovi k víťazstvu

Na archívnej snímke Ivo Nesrovnal. Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa priebežne sčítaných 37,39 percenta hlasov vedie v boji o bratislavské primátorské kreslo Matúš Vallo s 35,14 percentami.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý chcel tento post obhájiť v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách ako nezávislý kandidát, zablahoželal svojmu súperovi Matúšovi Vallovi (kandidát s podporou Progresívneho Slovenska a Spolu – občianskej demokracie) k víťazstvu vo voľbách. Sčítaných v tom čase však nebolo ešte ani 30 percent hlasov.

"Bratislavčania rozhodli. Chcem sa všetkým Bratislavčanom poďakovať, všetkým tým, ktorí prišli k voľbám a prejavili záujem o svoje mesto. Osobitne sa chcem poďakovať tým, ktorí ma podporili. Boli ich veľmi veľa, ale tentoraz to na víťazstvo očividne nestačilo," vyhlásil Nesrovnal. Svojmu protikandidátovi Vallovi zatelefonoval a zagratuloval mu k víťazstvu v komunálnych voľbách. "Dúfam, že bude dobrým primátorom. Hlavné mesto mu odovzdám v omnoho lepšom stave, než som ho prebral ja. Budem mu pomáhať ako budem vedieť, aby svoju funkciu vykonával dobre, pokiaľ o to bude stáť," skonštatoval. Nesrovnal sa poďakoval svojej rodine i spolupracovníkom za podporu a spoluprácu. "Som hrdý na to, že som štyri roky mohol slúžiť Bratislavčanom. Som hrdý na to, čo sme všetko s týmto tímom dokázali. Bratislavu odovzdávame v neporovnateľne lepšom stave, ako sme ju dostali," deklaroval dosluhujúci primátor.



Podľa priebežne sčítaných 37,39 percenta hlasov vedie v boji o bratislavské primátorské kreslo Matúš Vallo s 35,14 percentami. Nasleduje nezávislý kandidát Václav Mika s 23,86 percentami a tretím je zatiaľ súčasný primátor Ivo Nesrovnal s 19,07 percentami hlasov. V Bratislave bojovalo vo voľbách o post primátora celkovo desať kandidátov.